Showtanssi on monipuolinen esittävän taiteen laji sekä urheilumuoto. Showtanssi pohjautuu jazzin, lyricalin, baletin, modernin ja/tai nykytanssin tekniikkaan. Showtanssissa voidaan yhdistellä myös muita tanssin eri lajeja ja tyylejä, akrobatiaa, ilmaisua ja voimistelun elementtejä. Perinteinen showtanssi on alun perin irtautunut jazztanssista, johon sekoittui mm. discotanssia, hiphoppia, balettia, latinalaisia tansseja ja afrorytmejä.

Showtanssi on myös yksi tanssin kilpalajeista. Jo -80 luvulta asti Suomi on kahminut arvokisa menestystä vuosi toisensa jälkeen. Vuonna 2019 showtanssista, nykytanssista ja jazztanssista EM ja MM kisamitaleita tuli Suomeen peräti 24. Showtanssissa voi kilpailla yksin, duettona, pienryhmässä tai muodostelmassa.

Tanssi on kasvattanut suosiotaan räjähdysmäisesti viimeisen kymmenen vuoden aikana. Lajia voi harrastaa kaikenikäiset! Omaksi iloksi, tosissaan tai opiskella siitä itselleen ammatin. Showtanssissa oppii tanssin perusteita, piruetteja, erilaisia hyppyjä, askelsarjoja, akrobatiaa ja ilmaisua.

Showtanssi on ennen kaikkea myös tarinaa, jota kerrotaan yhden tai useamman tanssijan liikesarjojen ja kehon liikkeiden, koko ryhmän sisäisen voiman sekä erilaisten tunnetilojen avulla. Asusteet ja musiikki auttavat tukemaan tanssin sisäistä voimaa, joka kohdistuu myös katsojien tunnetiloihin. Tanssilla pyritän koskettamaan yleisöä!

Ryhmämme keväällä 2022:

Lasten tanssi 3-4 v

DanceMix 7-9 v

Tavoitteellinen tanssin ja voimistelun ryhmä 6-10 v

Show-/nykytanssi 10–13 v

Showtanssin kilparyhmä – RL Dancers +15 v

Tanssi vieköön