Patteriharjoittelu ja kehonhuolto

Helppo aivot narikkaan treeni koko keholle

Torstai on toivoa täynnä eli aivan oivallinen päivä tehdä 1,5 tuntia työtä oman terveyden puolesta. Tunti alkaa alkulämmittelyistä, etenee patteriharjoittelun ja jäähdyttelyn kautta avaaviin, kevyesti venyttäviin lihashuoltoliikkeisiin ja päättyy rentoutukseen.

Patteriharjoittelu on koko kehon tehokas harjoittelumuoto, joka koostuu peräperää suoritettavien 2-5 lihaskuntoliikkeen muodostamista pattereista. Patterin kesto on noin 3-4 minuuttia ja jokaisen patterin päätteeksi pidetään tauko. Näitä pattereita ehditään tunnilla tehdä neljä tai viisi.

Patteriharjoittelussa tulee monta kärpästä yhdellä iskulla. Erillistä sykkeennostoa ei tarvita, sillä patteriharjoittelu hengästyttää sopivasti ja nostattaa sykettä. Toisaalta aloittelijankin on helppo itse säätää tehoja, suorittamalla liikkeet hitaammin tai nopeammassa tempossa. Aktiiviliikkujalle on tyrkyllä kumppareita ja lisäpainoja treenin kuorman kasvattamiseksi

Tunti päättyy kevyesti avaaviin ja pumppaaviin, lihaksia ja kalvoja huoltaviin liikkeisiin ja koko kehon rentoutukseen.

Tämä ryhmä on tehty sinulle, joka haluat tehokkaan mutta helpon lihaskuntotreenin viikko-ohjelmaan, aloittelet liikkkumista uudelleen tauon jälkeen, olet aktiivikuntoilija ja pidät ryhmäliikunnasta sekä tuet mielelläsi lähiliikuntaa.

Torstaisin klo 18.45-20.15 Herajoen koululla

Ohjaajat:

Maria Evelä

Maria Pohjanvuori