NinjaGym-Parkour

Pikkuninjat 3-4 v, ilmoittautuminen SuomiSportissa: https://www.suomisport.fi/events/85afbe68-5bfc-4341-a4bc-01162988a41f
Ninjat 5-7 v, ilmoittautuminen SuomiSportissa: https://www.suomisport.fi/events/c97d75cf-0bdd-431f-aa77-be8e3b427dd6

NinjaGym on niin tytöille kuin pojille suunniteltu hauska liikuntamuoto, jossa harjoitellaan ilman tulospaineita yhdistäen telinevoimistelun ja parkourin. Lapset pääsevät turvallisissa olosuhteissa temppuilemaan koulutettujen ohjaajien avustamina. Tunneilla on vähemmän jonotusta ja enemmän tekemistä, sisältäen alkulämmittelyn, temppuilun sekä loppuvenytykset. NinjaGym kehittää nopeutta, ketteryyttä, kestävyyttä, voimaa ja liikkuvuutta. Tunneilla harjoitellaan kuperkeikkoja, kärrynpyöriä, kieppejä ja voltin alkeita unohtamatta tietenkään Ninja-hyppyjä! Koulutetut ohjaajat avustavat harjoitteissa ja haastavat lapsia kokeilemaan uusia temppuja turvallisesti.

Parkour on Rankasta lähtöisin oleva urbaani liikuntamuoto, jossa pyritään etenemään ympäristössä liikkeen katkeamatta käyttämättä apuvälineitä. Lajille tunnuksenomaisia perusliikkeitä ovat juokseminen, hyppääminen, kiipeäminen, tasapainoilu ja roikkuminen. Harrastajalle olennaisia perusliikkeitä on varsin vähän ja ne ovat yleisesti ottaen yksinkertaisia. Lajin monipuolisuus syntyykin opittujen taitojen soveltamisesta moninaisiin ympäristöihin itselle sopivalla tavalla. Tämän vuoksi parkour nähdään myös itseilmaisuna eikä ainoastaan liikuntalajina.

Pikkuninjat keskiviikkoisin klo 16:30-17.20 Karan koululla

Ninjat keskiviikkoisin klo 17:30-18:20 Karan koululla

Ohjaajat:

Nina Ahola
Reetta Kallio

Apuohjaajat:

Emmi Muntila
Wilma Pohjanvuori